Da Viking Rally rullet over veiene fra Stavanger, via Kristiansand til Stavanger med flere toppmoderne nullutslippsbiler, handlet det ikke bare om et billøp. Mye av hensikten var å spre kunnskap, interesse og entusiasme for miljøvennlige biler og klimautfordringer generelt. Da rallyet var innom Kristiansand tirsdag var flere partnere, der i blant Vest-Agder fylkeskommune og Universitet i Agder, involvert med utstillinger, spesielt tilrettelagt halvdagsseminar for naturfag-, matematikk- og teknologifaglærere og et eget opplegg for elever innen vg2 kjøretøy og vg2 kjemi- og prosessfag.

Viking Rally Lærere på utstillingsområdet
Lærere fra blant annet Kvadraturen skolesenter fant mye interessesant på rallyområdet.
I Strandpromenaden, et nabobygg til Tresseområdet hvor Rallyarrangementet i Kristiansand, foregikk, var vel 30 lektorer og lærere samlet. Temaet for samlingen var ”Vikling rally – hydrogen- og el-biler, hydrogenveien”. Det ble mye fokus på morgendagens utnyttelse av mye teknologi som allerede ligger klar til bruk. Det handlet om miljø- og klimavennlig omlegging av transportmidler, men utfordringene er mange.

El-biler har lenge vært på markedet i landet og de er å se stadig oftere på veiene. Det satses nå på å bygge infrastruktur for at flere skal velge slike biler. Statlig satses det nå midler for å få anlagt et større antall ladestasjoner rundt i landet. Når det gjelder hydrogendrevne biler er prisen høy og det mangler fyllestasjoner. Nå anlegges det imidlertid nye

Viking Rally Quizvinnere
Quizvinnerne fra Kvadraturen skolesenter.
fyllestasjoner. Denne uken ble to slike åpnet i Oslo-området. Det satses nå på å få en stasjon i Kristiansand og en i Lyngdal slik at ”Hydrogenveien” mellom Stavanger og Oslo snart kan bli en realitet.

De fire skoleklassene som deltok fikk undervisning om hydrogen og en omvisning.i Tresse hvor Norsk Elbilforeningen viste el-biler, deltakerne i Viking Rally fortalte om hydrogenbilene, mens de på universitets utstilling ble presentert for blant annet tre ulike brenselceller. Brenselcellene omdanner hydrogen og oksygen til vann og dette er prinsippet for drivkraften i hydrogenbilene. Prosessen frigir energi som brukes til å drive bilen fremover. På universitetets stand var det også quiz. Elevene som vant premien fikk en kjøretur med en hydrogenbil i tillegg til flotte gavepremier. Vinnerne var Connie Fidje, Helena Holte Stiland og Daniel Dvergsnes fra kjemi- og prosessfag på Kvadraturen skolesenter.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. mai 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer