Dina-stiftelsen driver både et senter for misbrukte jenter og et for foreldreløse gutter i Goma. På Flekkefjord videregående gjør en stor innsats for denne stiftelsen. Dette ble blant annet dokumentert da Flekkefjord-russen avsluttet årets skoleår. De donerte hele overskuddet fra årets russerevy og russeavis til stiftelsen. Til sammen utgjorde det en gave på 50.000 kroner. Skolen har i flere år støttet Dina-stiftelsen blant annet gjennom operasjon dagsverk. Bare i år har stiftelsen mottatt rundt 150.000 kroner fra skolen.

Under avslutningsarrangementet uttrykte Kåre Stusdal fra Dina-stiftelsen at det engasjementet som russen og Flekkefjord videregående skole har vist er utrolig stort. Gavemidlene vil gå til å drive senteret i Goma og til å få gjennomført viktig oppfølgingsarbeid.

Rektor Per Birkeland uttaler til avisen Agder at han er imponert over skolens elever.-Det er virkelig flotte elever. Samtlige har stått på og jobbet hardt for denne saken. Dette har vært et eksemplarisk russekull, sier han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. juni 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer