Jarle Stavnes, som er elev ved Kristiansand katedralskole Gimle, reiser i juli til Bremen i Tyskland for å delta i den internasjonale matematikkolympiaden. Han er en av seks norske representanter. På veien frem har han deltatt i to kvalifiseringsrunder på skolen forut for den norske finalen hvor han oppnådde en fjerdeplass nummer 4. Deretter ble han nummer 20 i nordisk matematikkonkurranse. Det var en samlet vurdering av disse resultatene som kvalifiserte ham for den internasjonale finalen.

Han sier at interessen for matematikk kom i løpet av første klasse på videregående skole. -Det var noen emner utover i året, spesielt derivasjon, som fascinerte meg. Jeg fikk ambisjoner om å prøve meg i abelkonkurransen ved neste anledning. På nettet fant jeg tidligere gitte oppgaver, og disse likte jeg svært godt. De utfordret meg på nye måter som jeg opplevde som interessant, sier han på nettsidene til Kristiansand katedralskole Gimle.

Jarle Stavnes har bestemt meg for å studere matematikk ved Universitetet i Oslo.

Fra 5. til 12. juli skal han på en ukes treningssamling på Universitetet i Oslo. Deretter går turen til Bremen. Der skal han være i perioden 12. til 22. juli. Konkurransen avholdes i løpet av disse dagene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. juni 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer