Jarle Stavnes, som er elev ved Kristiansand katedralskole Gimle, reiser i juli til Bremen i Tyskland for å delta i den internasjonale matematikkolympiaden. Han er en av seks norske representanter. På veien frem har han deltatt i to kvalifiseringsrunder på skolen forut for den norske finalen hvor han oppnådde en fjerdeplass nummer 4. Deretter ble han nummer 20 i nordisk matematikkonkurranse. Det var en samlet vurdering av disse resultatene som kvalifiserte ham for den internasjonale finalen.

Han sier at interessen for matematikk kom i løpet av første klasse på videregående skole. -Det var noen emner utover i året, spesielt derivasjon, som fascinerte meg. Jeg fikk ambisjoner om å prøve meg i abelkonkurransen ved neste anledning. På nettet fant jeg tidligere gitte oppgaver, og disse likte jeg svært godt. De utfordret meg på nye måter som jeg opplevde som interessant, sier han på nettsidene til Kristiansand katedralskole Gimle.

Jarle Stavnes har bestemt meg for å studere matematikk ved Universitetet i Oslo.

Fra 5. til 12. juli skal han på en ukes treningssamling på Universitetet i Oslo. Deretter går turen til Bremen. Der skal han være i perioden 12. til 22. juli. Konkurransen avholdes i løpet av disse dagene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 22. juni 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer