Før helgen kunne arbeiderne som lager tunnel under Kårsbakk på det nye viktige veianlegget Skråveien i Farsund se lys i begge ender. Gjennomslaget ble markert med bløtkake. Utsprengingen har forgått fort og effektivt. En ligger nå godt foran fremdriftsplanen. Fylkesveien fra Sundestranda til Fjellestad er 1,6 kilometer lang og ineholder tre rundkjøringer og en tunnel på 270 meter. Veien vil bli hovedkorridor for trafikken til og fra Lundevågen og den vil avlaste byens sentrum for tungtrafikk.

Det er Veidekke som er hovedentreprenør for veiprosjektet. Firmaet opplyser at trafikantene fortsatt må regne med en del omkjøringer ogendringer i kjøremønsteret. Etter planen skal veien åpnes for trafikk 1. juli nestecv år. Statens Vegvesen har beregnet at rundt 5000 kjøretøyer vil bruke Skråveien daglig.

av admin, publisert 29. juni 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer