Før helgen kunne arbeiderne som lager tunnel under Kårsbakk på det nye viktige veianlegget Skråveien i Farsund se lys i begge ender. Gjennomslaget ble markert med bløtkake. Utsprengingen har forgått fort og effektivt. En ligger nå godt foran fremdriftsplanen. Fylkesveien fra Sundestranda til Fjellestad er 1,6 kilometer lang og ineholder tre rundkjøringer og en tunnel på 270 meter. Veien vil bli hovedkorridor for trafikken til og fra Lundevågen og den vil avlaste byens sentrum for tungtrafikk.

Det er Veidekke som er hovedentreprenør for veiprosjektet. Firmaet opplyser at trafikantene fortsatt må regne med en del omkjøringer ogendringer i kjøremønsteret. Etter planen skal veien åpnes for trafikk 1. juli nestecv år. Statens Vegvesen har beregnet at rundt 5000 kjøretøyer vil bruke Skråveien daglig.

av admin, publisert 29. juni 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 14.06.19

  Det søkes om belønningsavtale for de fire årene, 2020-2023, med en ramme på 500 millioner kroner

  Les mer