Vest-Agder scoret best i landet på karakter i spansk. Det viser foreløpige tall fra Utdanningsdirektoratet. - Det var utrolig hyggelig sier Andrea Hellweg Steffensen, en av spansklærerne i Vest-Agder skolen. Til daglig jobber hun på KKG.

På spørsmål om hvorfor Vest-Agder gjør det så bra i spansk svarer hun at mange andre steder i landet sliter ungdomsskolene med å få kvalifiserte spansklærere. Det gjør at grunnlaget er bedre her. - Dessuten har vi svært motiverte elever sier hun.
I tillegg til spansk fikk elevene i Vest-Agder også de gjennomsnittlig beste karakterene i landet i informasjonsteknologi 2, kjemi 2 og medie- og informasjonskunnskap 2.
Tallene viser som tidligere noe variasjon mellom fylkene, skriver Utdanningsdirektoratet på sine nettsider. Den største enkeltendringen fra i fjor er at andelen elever som ikke har bestått engelsk på yrkesforberedende utdanningsprogram vg2 har gått ned fra 16 prosent til 11 prosent.
Tallene viser at elevene ved den videregående skole i Vest-Agder lå over landsgjennomsnittet i 15 fag, under i 13 og på landsgjennomsnittet i 4 fag.
Utdanningsdirektoratet presiserer at dette er foreløpig statistikk som ikke inneholder resultater fra klagebehandling. I løpet av høsten vil foreløpige og endelige resultater på skole- og kommunenivå bli publisert på www.udir.no/skoleporten.

av Macdonald, Cheryl, publisert 3. juli 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer