- I begynnelsen av juli hadde ca. 65 % av søkere fått læreplass. Resten står til formidling 15. september, det sier Tove Karlsrud, opplæringssjef i Vest-Agder fylkeskommune, i en artikkel i Fædrelandsvennen 16. juli.Karsrud understreker at det ikke er uvanlig at mange står uten læreplass i juli, men at det i år ser ut til å gå mye tregere i noen fag, bl.a mekaniske fag, IKT-driftsfag og butikksalgfaget.

Vest-Agder har tradisjonelt mange elever på læreplasser i den videregående opplæring. Derfor kan det slå ekstra ille ut for fylket om finanskrisen nå fører til at bedrifter tar inn færre lærlinger. 
I følge Fædrelandsvennen har opplæringskontorene forventet en viss nedgang som følge av krisen. - I sammenheng med finanskrisen er en del bedrifter avventende med å tilby læreplasser. Bedriftene må ha nok oppdrag i to år fremover for å tilby lærlingene arbeid gjennom hele læretiden, sier Tanja Sævik Husby, daglig leder i Opplæringskontoret for industrifag i Mandalsregionen (OFIM)
- Hvert år er det mange som ikke får læreplass, selv om Vest-Agder er blant fylkene i landet som tilbyr flest plasse. Hvis det mangler læreplass tar vi en gjennomgang og vurderer hvilke tilbud vi kan gi, ett av dem er skoleplass, forklarer Karlsrud.

av Macdonald, Cheryl, publisert 16. juli 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer