Optimismen råder blant bedriftene innen bygdeturisme og gardsmat viser en undersøkelse som er gjennomført blant medlemmene i HANEN - bransje- og markedsorganisasjonen for bygdeturisme og gardsmat i Norge.

Undersøkelsen som nylig er gjennomført viser 75 prosent av de spurte tror på en like god eller bedre sommer i år sammenlignet med i fjor. En rekke av medlemsbedriftene i HANEN har hovedsesongen på høsten og frem mot jul. Det gjelder særlig matprodusentene. Men sommersesongen er svært viktig for alle som tilbyr bygdeturisme med overnatting, servering og aktiviteter og opplevelser. 
1. april i år ble de tidligere organisasjonene Norsk Bygdeturisme og Gardsmat og Norsk
Mydland Gård tilbyr aktiviteter
Mydland Gård tilbyr aktiviteter
Innlandsfiskelag fusjonerte. HANEN ble navnet på den nye organisasjonen.

HANEN forvalter kvalitetsmerket Gardsmathanen. Virksomheter innen produksjon, salg og/eller servering av gardsmat, kan søke om å bli godkjente for å kunne få bruke Gardsmathane-merket.

I Vest-Agder er det fem virksomheter som er med i Hanen. Log Gård i Farsund tilbyr overnattting, servering og aktivteter. Mydland Gård i Hægebostad tilbyr overnatting, aktiviteter, servering og gårdsmat. På Torvløbakken Gård i Kvinesdal kan delta i aktiviteter nyte servering og kjøpe gårdsmat. Fossdal Gård i Kvinesdal tilbyr overnatting og aktiviteter, mens Knaben Fjellhest øverst i Kvinesdal gir muligheter for aktiviteter. Høgetveit Naturcamp på Bjelland er også medlem i HANEN.

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. august 2009 | Skriv ut siden