Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter er en del av Søndagsmuseet 2009. Portene holdes åpne for publikum hver søndag fra klokken 12.00 til 16.00 i tiden fra 21. juni til 16. august. Det arrangeres spennende og interessante omvisninger på anlegget og om bord i Dampskipet Hestmanden hver hele time. Fartøyvernsenterets eget skip, M/S Gamle Oksøy fra 1962, som tidligere var fyrforsyningsskip, ligger til kai på Bredalsholmen i sommer. Om bord er utstillingen ”Vårt skip er lastet med – fortellinger om kyst-Norge”. Utstillingen ble produsert av Kystverket og Kystverksmuseene til markering av hverdagens kulturminner i kulturminneåret 2009. Som del av den offisielle markeringen av dette var M/S Gamle Oksøy på forsommeren på tokt til samtlige kystfylker med denne utstillingen om bord.

Det blir anledning for publikum til å prøve seg som dekksleggere med driving av nat på tradisjonelt vis. Det er eget verksted for barna hvor de kan bygge sin egen båt. Det blir også visningen av filmen: ”10 år med fartøyvernsentrene.” Det er også salg av kaffe, vafler og mineralvann.

For å komme til dokk- og fartøyvernsenteret kjører en Vågsbygdveien til en tar av til Andøya. På utsiden av Andøya ligger senteret. Det kan også nås med båt.
Velkommen til Bredalsholmen - plakat 2009

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. juli 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer