Karaktergjennomsnitt og fordeling på nasjonalt nivå er stort sett som i fjor på skriftlig eksamen både i grunnskolen og i videregående opplæring. Tallene viser som tidligere noe variasjon mellom fylkene, skriver Utdanningsdirektoratet på sine nettsider. Den største enkeltendringen fra i fjor er at andelen elever som ikke har bestått engelsk på yrkesforberedende utdanningsprogram vg2 har gått ned fra 16 prosent til 11 prosent. Som i fjor er det også i år vesentlig bedre karakterer i engelsk for elevene på studieforberedende utdanningsprogram på vg1. Disse to elevgruppene har samme læreplan og samme eksamen. Vest-Agder ligger over landsgjennomsnittet i hele 15 fag og på landstoppen i fire fag.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. juni 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer