HKH Kronprinsesse Mette-Marit la torsdag ned grunnsteinen for Kilden Teater- og Konserthus for Sørlandet. 3-400 publikummere var møtt fram for å feire en av milepælene mot det som i 2012 blir et av Norges største og flotteste kulturbygg, til en pris av 1,6 milliarder kroner. Vest-Agder fylkeskommune er en av bidragsyterne sammen med Kristiansand kommune, Cultiva og staten ved Kultur- og kirkedepartementet.

Thore Westermoen-og statssekretær Halvard -Ingebrigtsen fra KKD
Thore Westermoen og statssekretær Halvard Ingebrigtsen fra KKD
Fylkesordfører Thore Westermoen ble avbrutt av publikumsapplaus da han roste kronprinsessen for hennes engasjement og tilstedeværelse både internasjonalt og nasjonalt. Han gav uttrykk for at Kilden vil skape glede, opplevelser og næringsutvikling, og spille en viktig rolle også nasjonalt.

Statssekretær Halvard Ingebrigtsen i Kultur- og kirkedepartementet slo fast at Kilden er pengene verd og lovet økte tilskudd allerede neste år.

Kildens styreleder Stein Hannevik tok imot kronprinsessen og ønsket alle velkommen til en strålende begivenhet i et strålende vær. Joda, arrangementet ble strålende og værgudene viste velvilje, akkurat så lenge høytideligheten varte.

− En attraksjon i seg selv skal Kilden bli, men først og fremst skal vi skape innhold. Kilden til glede. Kilden til inspirasjon. Kilden som alltid er i bevegelse. Kilden som aldri helt kan fanges eller temmes. En utømmelig Kilden, sa Hannevik.

Under grunnsteinsnedleggelsen fremførte musikere fra Kristiansand Symfoniorkester en fanfare av Gisle Kverndokk, skrevet for nettopp denne anledningen. Forfatteren Rune Belsvik bød på spesialskrevet tekst, fremført av Anne Ma Usterud og Ole Geir Feste fra Agder Teater.

Ordfører Per Sigurd Sørensen hilste fra Kristiansand kommune og gav uttrykk for skyhøye forventninger til et pilotprosjekt med samlokalisering og samspill og et hus som blir både signalbygg og landemerke.

− Lykke til med det maratonløpet dere er i gang med. Vi gleder oss til en arena som byen og landsdelen trenger og fortjener, sa Sørensen.
Grunnsteinnedleggelse til Kilden ble gjort av HKH Kronprinsesse Mette-Marit

av Macdonald, Cheryl, publisert 20. august 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer