Med utdanning fra tysk kunstakademi og kjente franske kunstnere som Thomas Couture og
Forsidebilde Olaf Isaachsen bok
Forsidebilde fra boken
Gustave Courbet var Olaf Isaachsen (1835 – 1893) en av de aller første kunstnerne som slo seg ned i Norge for å leve av kunst. I sin samtid slet han for å oppnå anerkjennelse, og etter sin død var han lenge en glemt maler. I dag regnes han som en av våre fremste malere og største kolorister med motivene fra Setesdalen og fra kystlandskapet i sør, som sin store styrke.
Påvirkningen fra fransk kunst viser seg i den kraftige koloritten, de brede penselstrøkene og i lysbehandlingen. Slik regnes også Olaf Isaachsen som en overgangsskikkelse mellom naturalisme og impresjonisme i norsk kunst.
Tone Klev Furnes har tidligere gitt ut bøkene Amaldus Nielsen – Kystens maler. (2000) og Én by – fem kunstnere (2005), og har mottatt forskningsmidler og stipender for sitt kunstfaglige arbeid, som omfatter bøker, artikler og film.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden