I kulturminneåret 2009 har prosjektet Digitale Bilder i Vest-Agder gleden av å invitere til et spennende dagsseminar på Søgne Gamle Prestegård. Det finner sted 10. oktober, på Søgne gamle prestegård.Hva er et kulturminne? Kulturminneloven definerer kulturminner som alle kjente spor etter menneskelig virksomhet i vårt fysiske miljø. Kulturminner blir levende når vi får kunnskap om minnene og historiene rundt dem. Mange fysiske minner har forsvunnet, og kan i dag bare oppleves gjennom bilder.Derfor er bildene så viktige. På fotoseminaret vil en rekke eksperter fortelle deg om hva som er mulig å finne av historisk meteriell og hvordan dette kan brukes. Seminaret er et samarbeid mellom DBVA (Digitale Bilder i Vest-Agder), ABM-utvikling og VAF (Vest-Agder fylkeskommune).

Kjente og ukjente motiver fra by og land har gjennom årenes løp blitt forandret. Landet bygges, og landskap gror igjen.Derfor er det så viktig kunne bevare minnet om hvordan de hadde det før oss. Gjennom iherdig jobbing av medlemsinstitusjonene har vi pr. i dag fått etablert et nettsted (DBVA.no) som kan vise rundt 23.000 gamle fotografier! – Mange har vært offentliggjort før,men enda flere har vært ukjente for de fleste av oss.Det økte fokus på de lokale bildesamlingene har og ført med seg mer oppmerksomhet på lagring og oppbevaring, noe som igjen har resultert i at bilder har blitt reddet fra å gå i oppløsning.

Digitaliseringsprosjektet,Digitale Bilder i Vest-Agder, (DBVA) er nå inne i sitt tredje og siste prosjektår.Vi ønsker derfor å rette fokus på samlingen av bilder som er bygd opp, ved å vise smakebiter av det som er tilgjengelig for publikum i dag, og det som vi etter hvert håper skal bli tilgjengelig.

Gjennom seminaret vil vi vise dere eksempler, noen riktige godbiter, på hva vi har funnet i den tiden vi har jobbet med bildesamlingene. Mange store og små skjulte skatter har vi funnet, og en del av disse vil vi få frem på storskjerm på Søgne gamle prestegård.Vi har trukket frem  elementer,motiver og historie fra slektsgranskning, jernbanebygging, Setesdal og omegn,  kysthistorie, fra New York og Sørlandet – men mest fra Vest-Agder, det forteller Arve Lindvig. Mer info og påmelding på alindvig@online.no
Velkommen til et stykke fotohistorie!
Les hele progrmmet her!

av Macdonald, Cheryl, publisert 21. september 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer