Vest-Agder fylkeskommune inngikk i 2002 en intensjonsavtale med Vennesla kommune om et samarbeid om realisering av et regionalt kulturhus som et ledd i å bidra til utvikling av Vennesla sentrum. Som en oppfølging av denne avtalen gikk hovedutvalg for næring, samferdsel og miljø i går inn for at fylkestinget i oktober skal bevilge et samlet tilskudd på 15 millioner kroner til nytt bibliotek/kulturhus. I tillegg anbefaler hovedutvalget at fylkeskommunen bevilger et årlig driftstilskudd på 200.000 kroner til det nye regionale kulturhuset til innholdsproduksjonen fra 2011. Det legges opp til at dette beløpet kan justeres for etterfølgende årene etter nærmere avtale.

Vennesla regionale kulturhus er et av de fire regionale kulturhusene i fylket som fylkestinget har vedtatt å bidra til realiseringen av: Lyngdal regionale kulturhus er i full drift med en fylkeskommunal bevilgning på 10 millioner kroner. Mandal regionale kulturhus er utsatt noe i påvente av svar på søknad om tilskudd fra Kulturdepartementet. Fylkeskommunen har bevilget 20 millioner kroner til prosjektet. Flekkefjord regionale kulturhus er under planlegging i kommunen og fylkeskommunen gir tilskudd til prosjektleder fra 2009.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer