I sitt møte i dag skal hovedutvalget for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune (HKU), behandle inntaksreglementet. Det er tidligere blitt bestemt av Fylkestinget at det skal være geografisk inntak ved skolene i Vest-Agder. Det vil si at søkere som hovedregel skal søke til den skolen som ligger nærmest. Dersom denne skolen ikke har de fag en elev ønsker kan enn likevel søke til den skolen som har dette tilbudet.

Nå skal HKU bestemme hvordan ledige plasser ved en skole skal brukes. Alternativene er om de skal tildeles elever som ikke har fått plass tidligere eller om de med beste karakterer skal få konkurrere om disse plassene.

Uansett er det ikke såkalt fritt skolevalg (dere karakterer bestemmer hvem som skal få gå hvor) som er opp til diskusjon ettersom Fylkestinger i fjor slo fast at det skal være geografisk inntak i Vest-Agder.

Målsettingen med geografisk inntak har vært at fylkeskommunene ønsker å skape en inkluderende skole som gir alle elever mulighet til å utvikle sine evner samt lære å ta ansvar for mer enn bare seg selv. Man ønsker et skolemiljø som utfordrer elevene i de viktige ungdomsårene til å ta standpunkt til hvilket samfunn de ønsker å være en del av. Fylkeskommunen mener dette skjer best i en mangfoldig skole med elever med ulike interesser og ferdigheter.

Møte i dag holdes i Lyngdal Kultursenter, kl. 10 og er åpent for publikum og presse. Sakspapirer kan leses i sin helhet på her.

av Macdonald, Cheryl, publisert 24. september 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer