En av fire elever som startet på en yrkesfaglig studieretning i videregående opplæring høsten 2003, hadde oppnådd studiekompetanse fem år senere. Elevenes karakterer fra grunnskolen betyr mye for gjennomstrømningsresultatene. Dette fremgår i en ny nasjonal statistikk fra Statistisk Sentralbyrå. 54 prosent av elevene som startet på grunnkurs i videregående opplæring i 2003, begynte på en yrkesfaglig studieretning. Om lag 33 prosent av disse elevene fullførte utdanningen med en yrkeskompetanse/fagbrev, mens 23 prosent fullførte med studiekompetanse.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer