Stiftelsen Opera Sør legger i årsberetningen sin for 2008 frem et regnskap med et overskudd på henimot en million kroner. Resultatet medfører at stiftelsens egenkapital ble forbedret fra minussiden ved inngangen til 2008 til positivt på 950 137 kroner ved utgangen av året. Styret beretter i årsrapporten at hovedgrunnen til overskuddet er å opparbeide et økonomisk fundament for kommende års produksjoner. Totale driftsinntekter for 2008 var på henimot 4,9 millioner kroner. Opera Sør får tilskudd fra staten, Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og fra Aust-Agder fylkeskommune.

Etableringen av Vest-Agder-museet på Odderøya er viktig for å utvikle hele museet i alle fylkets kommuner, - skriver fylkesrådmannen i sin innstilling for fylkesutvalget. Og hun fortsetter; Ved å tilføre etableringen av museet på Odderøya utviklingsmidler, vil en også utvikle Vest-Agder-museet i alle fylkets kommuner på kort og lang sikt. Saken kommer til behandling i fylkestinget 18/19. juni.   I fylkesutvalgets møte den 5. juni ble fylkesrådmannens innstilling vedtatt med 9 stemmer. Arild Birkenes og Stian Storbukås, Fremskrittspartiet stemte mot innstillingen.

av admin, publisert 3. september 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer