I Vest-Agder er nå 1126 jenter med i ”Jentenes trafikkaksjon” og Trygg Trafikk håper at enda flere blir med når jenter født 1993 nå blir vervet til å bli med på aksjonen. - Jenter som er med på aksjonen føler de får kunnskap som gjør dem bedre rustet til å si ifra om kjøring de ikke liker. Alle må ta ansvar i trafikken. Målet med aksjonen er ikke at jentene skal ta ansvar for guttenes kjøring, men at de skal ta ansvar for seg selv, understreker fylkesleder Liv S. Falkum i Trygg Trafikk Vest-Agder.

Trygg Trafikk spør om jentene vil gjøre en innsats for å sikre seg selv og sine venner i trafikken. Hvis de sier ja til dette, blir de medlem av Jentenes trafikkaksjon i tre år fremover.

Hittil i år har 47 personer mellom 15 og 24 år omkommet i trafikken. Det er viktig at de unge har gode holdninger i trafikken. Statistikken viser at det oftest er gutter som kjører når ulykken er ute. Trygg Trafikk inviterer nå 24000 jenter over hele landet til å bli med i Jentenes Trafikkaksjon.

Trygg Trafikk ønsker at jentene skal være med på å påvirke andre ungdommer til å oppføre seg ordentlig i trafikken. Trygg Trafikk ønsker ikke å bruke pekefingeren, men vi vet at gutter kjører seg selv og andre i hjel for å gjøre inntrykk og det er for dumt. Vi vet også at gutter tåler at noen sier fra. Det er viktig at noen gjør det og det er dette vi vil ha hjelp til gjennom Jentenes Trafikkaksjon.

En undersøkelse foretatt i 2007 viser at jentene som har vært med på aksjonen føler de har blitt flinkere til å si nei til råkjøring. Hele 88 prosent har sagt ifra til sjåføren om kjøring de ikke liker, og 86 prosent sier de har lært mer om hvordan de som passasjerer kan påvirke sjåføren.

I tre år vil jentene få tilsendt informasjon om trafikksikkerhet fra Trygg Trafikk 4 ganger i året med personlige brev og små overraskelser. Jentene vil også få en egen profil på jentenes.no der de kan møte alle andre jenter som er med i aksjonen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. september 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer