Det digitale formidlingsprosjektet www.wergeland2008.no - et nettsted for formidling av kunnskap om Henrik Wergeland ble lansert 22. januar 2008. Det var et element i markeringen av at det var 200 år siden Henrik Wergeland ble født i Kristiansand. Nettstedet ble utviklet og produsert i samarbeid med Vest-Agder-museet, Universitetet i Agder, Kristiansand kommune, Wergelandsselskapet, Statsarkivet i Kristiansand, Fædrelandsvennen og den nasjonale jubileumsorganisasjonen “Wergeland 2008” (Nasjonalbiblioteket, Riksarkivet og Eidsvoll 1814). Vest-Agder fylkeskommune og Nasjonalbiblioteket delte det redaksjonelle ansvaret. Fylkeskommunen hadde ansvar for teknisk drift. Nå foreligger det en løsning for å videreføre nettstedet.

Vest-Agder fylkeskommune, Vest-Agder-museet IKS og Nasjonalbiblioteket vil samarbeide om videre drift. I et møte 23. oktober ble det enighet om å inngå separate avtaler medWergeland 2008 Nasjonalbiblioteket og Vest-Agder-museet IKS om videre drift. Vest-Agder fylkeskommune har laget forslag til avtaler og bedt om innspill fra Nasjonalbiblioteket og Vest-Agder-museet IKS. Forslag til avtalene går ut på at Nasjonalbiblioteket skal overta driften av innholdet som ”Wergeland 2008” hadde redaksjonelt ansvar for og flytte innholdet til egen server. Innholdet vil fortsatt bli tilgjengeliggjort på www.wergeland2008.no. Vest-Agder-museet IKS overtar det redaksjonelle ansvaret for det resterende innholdet, og vil videreføre arbeidet med de pedagogiske oppleggene. Vest-Agder fylkeskommune vil sørge for teknisk drift av innholdet på fylkeskommunens server. Nasjonalbiblioteket ønsker å foreta flytting av innhold våren 2010 og en omstrukturering av nettstedet vil utføres i forbindelse med dette.

Hovedutvalg for næring, samferdsel og miljø godkjente onsdag forslagene til avtaler mellom Vest-Agder fylkeskommunbe, Nasjonalbiblioteket og Vest-Agder-museet IKS.
Banner til wergeland 2008

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer