En avtale om standard for reisegaranti ble nylig signert mellom Kollektivtrafikkforeningen og Transportbedriftenes Landsforening (TL). Det bevitnet nærmere 200 interessenter som deltok på en nasjonal Kollektivtrafikkonferansen i forrige uke. Styreleder Harald Vålandsmyr i TL og styremedlem Siv Wiken (bildet) signerte avtalen om bransjestandard for reisegaranti. Hensikten er å styrke kollektivtilbudets attraktivitet og konkurransedyktighet i forhold til bilen ved å gi kundene bedre rettigheter ved forsinkelser og driftsforstyrrelser.

Kollektivtrafikkforeningen og Transportbedriftenes Landsforening har signert avtale om felles bransjestandard for reisegaranti. Kollektivtrafikkforeningen og TL mener det er nødvendig å styrke kollektivtilbudets attraktivitet og konkurransedyktighet i forhold til bilen ved å gi kundene bedre rettigheter ved forsinkelser og driftsforstyrrelser.
En reisegaranti vil gjelde ved forsinkelser eller innstillinger. I de tilfeller der trafikkselskapene ikke lykkes å sette opp alternativ transport, kan kunden få refundert dokumenterte utlegg til drosje og/eller egen bil eller annen alternativ transport – dersom du blir mer enn:
20 minutter forsinket på reiser under 1 time med inntil 500 kroner
40 minutter forsinket på reiser mellom 1 og 3 timer med inntil 750 kroner
60 minutter forsinket på reiser over 3 timer med inntil 1.000 kroner
Avtalen om samarbeid om innføring av reisegarantiordning ble signert på Kollektivtrafikkonferansen 11.11.00. Ved signeringen av avtalen ble medlemmer av Kollektivtrafikkforeningen og TL oppfordret til å innføre reisegarantiordningen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. november 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer