Næringsdepartementet vil foreta en grundig vurdering av næringshagene etter at Riksrevisjonen kommer med kritiske merknader til pengebruken, skriver Kommunal Rapport. -Staten har brukt 280 millioner kroner på å skape flere arbeidsplasser i såkalte næringshager i distriktene siden årstusenskiftet. Resultatet er 139 nye arbeidsplasser til en gjennomsnittlig prislapp på 1,6 millioner kroner per arbeidsplass, skriver Aftenposten. Statssekretær Hege Solbakken (Sp) i Kommunal- og regionaldepartementet er ikke uten videre enig i dette tallet. Hun sier til NTB at Riksrevisjonen rapporterer om 784 nye arbeidsplasser.

-139 nye arbeidsplasser er brukt om veksten som har skjedd i gamle og nye næringshager. I tillegg er det etablert 645 nye arbeidsplasser utenfor næringshagene som har nytt godt av ordningen og fått oppstartshjelp og nytt godt av kompetansen, sier hun.

Solbakken sier at man nå vil evaluere om støtten til næringsparker et kostnadseffektivt tiltak. -Denne evalueringen vil få stor betydning i arbeidet med det nye næringshageprogrammet. Det er nyttig med en skikkelig gjennomgang og med gode rutiner for å finne ut hvor mange nye arbeidsplasser som er blitt skapt, sier hun til Kommunal Rapport.

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. november 2009 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)