Tirsdag denne uken besøkte forfatter Magne Haugland museet på Nordberg Fort på Lista . Mer enn 100 gjester hadde samlet seg i nybygget den regntunge høstkvelden. Haugland fortalte om russiske krigsfanger i Norge under andre verdenskrig. Magne Haugland har skrevet boka "Do svidanja!" I tillegg til foredrag ble det vist film om russerfanger, det ble tid til kaffe og kaker og avholdt en liten utlodning med flotte premier. Arrangementet var i samarbeid med Lista Museums venneforening.

Magne Haugland holdt et levende og engasjert foredrag om russerfanger i Norge og om fangeleire og fanger på Lista. Det var flere i salen som hadde opplevelser knyttet til kontakt med de mange russiske krigsfangene som var i Farsundsdistriktet. Haugland fortalte at i det som nå er Farsund kommune var det hele åtte ulike fangeleire. I den største leiren, Marka, var det på det meste 570 krigsfanger.
Magne Haugland ved skilt til en tidligere fangeleirMagne Haugland ved skilt til en tidligere fangeleir.

av admin, publisert 19. november 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer