På et konsultasjonsmøte mellom staten og KS nylig fremmet KS et ønske om mer detaljert dokumentasjon av Statens vegvesens kostnader knyttet til felles vegadministrasjon med fylkeskommunene enn de hittil har mottatt. Bjørg Tysdal Moe fra den politiske ledelsen i KS viste til at 500 millioner kroner av beregnet andel til fylkeskommunene er tilbakeholdt til felles vegadministrasjon. KS ber derfor om en redegjørelse for hvilken utredningskapasitet i Statens vegvesen fylkeskommunene kan forvente.

Statssekretær Erik Lahnstein (SP) uttrykte, i følge referatet fra møtet, forståelse for at KS ønsker
Erik Lahnstein
Erik Lahnstein
slik dokumentasjon. Han viste imidlertid til at en regional organisering av Statens Vegvesen bidrar til at de dessverre ikke har gode nok verktøy til å utarbeide dette. Lahnstein noterte seg innspillet, fremgår det i referatet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. november 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer