Det sier avtroppende idrettsjef i Vest-Agder fylkeskommune, Lars Westbye (65) – Det var litt dumt at jeg ikke nådde en halv milliard kroner, sier han med et lurt smil. Han slutter etter 31 år i jobben. Til sammen 1012 idrettsanlegg og kulturbygg har han hatt befatning med i løpet av de årene han har fartet Vest-Agder rundt på befaring. 454 millioner kroner, nesten en halv milliard kroner i statlige spillemidler har blitt utbetalt til idrettsanlegg og klubbhus, kulturbygg, turkart for å nevne noe.

Lars Westbye får blomster av fylkesordfører Thore Westermoen
Lars Westbye får blomster av fylkesordfører Thore Westermoen.

- Ellers har vi et godt register over alle anlegg i Vest-Agder, så det skal være greit for etterfølgeren min, Anders, å ta over. Men mye av informasjonen ligger naturlig nok i hodet, etter 31 år, så vi har brukt to dager i uken de siste 4 månedene på å reise rundt og treffe folk og se på anlegg, forklarer Westbye.

I tillegg til gode kollegaer kommer han til å savne det å treffe entusiaster rundt i fylket som vil noe. Det å kunne hjelpe til med å dele ut spillemidler til mennesker som vil noe positivt i samfunnet har vært flott sier han. – Det er en utrolig raus tilskuddordning vi har i Norge med spillemidler som er øremerket idrettsanlegg. Dessuten er det bra for folkehelsa. Bjaavann Golfbane og Sørlandsbadet er de jeg er mest fornøyd med selv, sier Westbye.

Lars Westbye er opptatt av klimapolitikk. Fordi det får konsekvenser lokalt. – I fremtiden må vi nok ordne med snø og is for å sikre at unger kan lære vinteridrett på Agder. Det må vi være villig til å gjøre for å gi barna skiglede. Vintergenet blir ikke borte selv om vi får lite snø, men kunnskapene vil forsvinne om vi ikke sørger for dette nasjonale ikonet: vinteridrett. Vi vil miste en del av vår identitet hvis vi ikke gir barna muligheten til å lære når de er i 9-10 årsalder. Mitt råd vil være å sikre kunstig snø i fremtiden.

At han nå slutter skylles bl.a at kona har bestemt seg for å gå av med pensjon. – Da ville det jo ha vært dumt om hun skulle gå hjemme og vente på meg. Jeg har trent opp full pensjon så nå skal vi tilbringe resten av livet sammen, forklarer Westbye. - Jeg kunne godt ha jobbet til jeg blir 70, men kommer til å bruke mye tid nå til å reise rundt i Agder. Det er noe med det å kjenne et sted godt, da vet du hvor og ikke minst når enn bør dra et sted. Lista er en favoritt så det blir nok mange turer dit. Med sine om lag 2 meter ruver han godt i landskapet, så de mange som kjenner han vil fort legge merke til han på hans mange fremtidige turer.

Vi ønsker han god tur!

av Macdonald, Cheryl, publisert 23. desember 2009 | Skriv ut siden