Da fylkesordfører Thore Westermoen i dag holdt sin årstale fastslo han at Vest-Agder fylkeskommune er en god skoleeier. Han dokumenterte det ved å trekke frem den store satsingen som er gjennomført på kvalitetsheving både i utdanningsvirksomheten og i byggmessige forhold på flere skoler. -Det arbeides også systematisk for å ytterligere redusere frafallet og for å øke læringsutbyttet i skolene våre. Vest- Agder er blant de fire beste fylkeskommunene i landet når det gjelder antall elever som har bestått VG3 i skole eller fag- og svenneprøver. Og samarbeidsprosjektet, MMM- Mål, Mestring, Motivasjon, som vi har drevet sammen med Kristiansand kommune, har ført til halvering av antall elever som dropper ut på VG1, slik at antallet nå er under fire prosent, sa han.

Tangen5Fylkesordføreren trakk frem at gode bygg har stått sentralt i tenkningen om kvalitet og trivsel i skole og opplæring i lang tid i fylkespolitikken. -Tangen videregående skole i Kristiansand. er en viktig milepæl i denne sammenheng. Etter min mening kan fylkestinget være stolte av å ha vedtatt og realisert dette kjempeflotte skoleanlegget. Det gleder oss at skolen har fått kallenavnet” DEN FANTASTISKE SKOLEN”. Skolen er et utstillingsvindu for inkluderende felleskap og den er en god ramme for god læring. Nå er det Katedralskolen Gimle som blir opprustet og får nybygg, og forøvrig er det i budsjettet som skal vedtas idag foreslått betydelige beløp til skolebygg og miljøtiltak, opplyste Westermoen.

-Samarbeidet mellom skole og næringsliv er godt i Vest-Agder. Det er positivt både for skolene og bedriftene. Det er spennende at Katedralskolen Gimle i høst er blitt autorisert for å tilby ”The International Baccalaureat Diploma Program”, noe ikke minst næringslivet er glad for, poengterte fylkesordføreren..


av Torkelsen, Jan H., publisert 15. desember 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer