Setesdølene gir igjen klar beskjed om at de ønsker ett Agder-fylke, og det så fort som mulig, meldte NRK-Sørlandet i helgen.. Det var på et møte i Setesdal regionråd, hvor en felles regionplan for Agder sto på dagsorden, at ordførerne i Evje og Hornnes, Bygland, Valle og Bykle i felleskap sendte en melding om fylkessammenslåing. Meldingen går spesielt til de to største byene i regionen. -Arendal og Kristiansand må bli enige om at nå går vi til sammenslåing. Det er det første steget, og det må gjennomføres, sa ordfører Bjørn A. Ropstad i Evje og Hornnes etter møtet.

Ropstad uttalte til NRK at det haster med en sammenslåing. -Nå må vi ikke glippe. Nå må vi komme i mål. Tiden er overmoden, sa Ropstad.

Styringsgruppen som utreder en eventuell fylkessammenslåing er i full gang. Målet er at gruppens forslag til vedtak med premisser skal sendes ut på høring i mars 2010 for så å bli behandlet i fylkestingene i juni 2010.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. desember 2009 | Skriv ut siden