Torghatten ASA sendte i går ut en pressemelding hvor Torghatten ASA opplyser at det i går inngikk avtale med FOB Holding AS om kjøp av alle aksjene i Sørlandsruta AS. Sørlandsruta driver bussvirksomhet med utgangspunkt i Mandal og har en årlig omsetning på omtrent 70 millioner kroner. Videre er det inngått av avtale med Brøvig Holding AS som gir Torghatten ASA opsjon til å kjøpe 50 prosent av aksjene i Bussen Trafikkselskap AS i løpet av 2010. Bussen driver bussvirksomhet i Kristiansand, og har en årlig omsetning på omtrent 200 millioner kroner. Avtalen er betinget av samtykke fra konkurransemyndighetene.

Konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA opplyser at Sørlandsruta er et veldrevet selskap som de ønsker å utvikle videre basert på dagens drift og ledelse.

Administrerende direktør Erik Abramsen i Sørlandsruta ønsker den nye eieren velkommen og forventer at eierskiftet vil styrke selskapets konkurranseevne i det forestående anbudet om rutekjøring på kontrakt med fylkeskommunen.

av admin, publisert 1. desember 2009 | Skriv ut siden