Medieelevene ved Kvinesdal videregående skole skal de kommende månedene få smake på hvordan det er å lage en ordentlig dokumentarfilm, melder Farsunds Avis. Elevene skal medvirke i produksjonen av dokumentarfilmprosjektet ”Balkan i Kvinesdal, Kvinesdal i Balkan - en internasjonal lokalhistorie i to akter”. Filmen skal handle om mennesker fra Balkan som kom til Kvinesdal mens krigen raste, og som enten reiste tilbake eller som ble værende. Den anerkjente bosniske regissøren Nedzad Begovic fra Saga Film i Sarajevo skal være regissør. Han var nylig på skolen og orienterte om filmprosjektet.

Det er andreklassingene ved skolens medielinje som får medvirke. Filmen som skal lages blir kort, på rundt ti minutter I løpet av vinteren skal en gruppe i klassen gjøre en del forarbeid før Nedzad Begovic kommer tilbake i april. Da vil det bli gjort en del opptak. Etter sommerferien skal en gruppe elever dra til Bosnia for å gjøre enda flere opptak sammen med den bosniske regissøren. Filmen vil bli redigert i september. Begovic vil bidra gjennom hele prosessen. Mye av kommunikasjonen vil foregå per e-post.
-Fra før produserer vi en del enkle filmer i skolesammenheng. Det at vi nå får mulighet til å være med i et mer reelt prosjekt med et brukbart budsjett, samt at vi får profesjonell bistand, er gull i undervisningssammenheng, sier faglærer Lars Rødseth til Farsunds Avis

.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. januar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer