Det har i årevis vært arbeidet hardt fra fylkeskommunens, Flekkefjord kommunes og interesseorganisasjoners side for å få erstattet ferjetransporten mellom øya Hidra og land med en fastlandsforbindelse under sjøen. Stadig har det dukket op skjær i sjøen. Nå tennes et nytt håp. Leder i transport- kommunikasjonskomiteen Knut Arild Hareide (KrF) lover å stå på for å få Hidra Landfast-prosjektet behandlet i Stortinget før sommeren. Han besøkte Flekkefjord i helgen og ble informert av byens ordfører Reidar Gausdal om Hidra Landfast-tunnelen.

Hareide uttaler til avisen Agder at han har hatt interesse av å få mer kunnskap om saken før den kommer opp til behandling i Stortinget. -På den måten vet jeg nøyaktig hva det dreier seg om, forklarer Hareide og lover å gjøre det han kan for å få saken hurtig behandlet i Stortinget. -Det er lokal enighet, fylkeskommunen og kommunen stiller opp og når fergetilskuddet er på plass er ikke dette en sak vi i Oslo trenger å sitte lenge på, mener han.
-Dette er noe folk på Hidra er opptatt av, og det er viktig at ikke de blir skuffet enda en gang, slår han fast.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. januar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer