Det er et stort problem at så mange unge faller ut av videregående opplæring, mener KS. Et av tiltakene organisasjonen trekker frem for å bedre utviklingen er å informere om alternative løp, for eksempel opplæring til grunnkompetanse og på ordningen med praksisbrev. KS konstaterer at frafallsproblematikken særlig er knyttet til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene. -Derfor er tiltak om alternative måter å gjennomføre på viktig å få frem. Det kan handle om løp med lavere kompetanse og med en betydelig andel praksisnær opplæring, men som den enkelte over tid kan bygge ut til fullendt kompetanse innenfor videregående opplæring, skriver KS på sin nettside.

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. januar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer