Det er et stort problem at så mange unge faller ut av videregående opplæring, mener KS. Et av tiltakene organisasjonen trekker frem for å bedre utviklingen er å informere om alternative løp, for eksempel opplæring til grunnkompetanse og på ordningen med praksisbrev. KS konstaterer at frafallsproblematikken særlig er knyttet til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene. -Derfor er tiltak om alternative måter å gjennomføre på viktig å få frem. Det kan handle om løp med lavere kompetanse og med en betydelig andel praksisnær opplæring, men som den enkelte over tid kan bygge ut til fullendt kompetanse innenfor videregående opplæring, skriver KS på sin nettside.

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. januar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer