Det hørtes en klingende latter i korridoren på Kvinesdal videregående første dag etter nyttår. Det var ingen tvil. Anne Margrethe Larsen fra Flekkfjord var tilbake. -Jeg starter for fjerde gang som lærer på denne skolen, forteller hun. Første gangen var i 1981 med daværende rektor Dagny Sigersvold som sjef. De ansatte ønsker Larsen hjertelig velkommen tilbake, skriver Åse Paulsen Skiftun på skolens nettside.

Innimellom har Anne Margrethe Larsen jobbet både på Flekkefjord sykehus og på Tjørsvågheimen, samtidig som hun har skaffet seg lederutdannelse. En lengre sykdomsperiode gjorde også livet ganske tøft. De siste fire årene har hun jobbet på Stortinget som representant for Venstre. -Det var hard jobbing og til tider ensomt, men likevel var det en utrolig flott periode, sier hun.
-Noe av det jeg gleder meg til når jeg begynner på skolen igjen, er å jobbe i team, sier Anne Margrethe. -Dessuten er det kjekt å undervise. Jeg vil jo gjerne at de som skal pleie meg når jeg blir gammel, skal være så dyktige som mulig, skratter hun for straks å bli alvorlig: -Å hjelpe unge mennesker til å møte andre med respekt og faglig dyktighet, er vel noe av det viktigste en kan være med på. Jeg håper at jeg kan få bidra til å elevene skal føle mestring, kjenne på at dette ønsker de å gjøre.
Samtidig legger hun ikke skjul på at: -Engang politiker, alltid politiker. Hun har sagt ja til å være med i fylkesstyret for Venstre og hun er glødende opptatt av blant annet menneskerettarbeid.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. januar 2010 | Skriv ut siden