-Velkommen betyr mer enn å ta imot gjester. Velkommen betyr også at du er kommen vel frem. De 109 faklene utenfor døren her i dag markerer de 109 trafikkdrepte som ikke kom frem på Agder de siste seks årene. I tillegg finnes det tusenvis av skadede som kom frem på hver sin måte, sa møteleder Dag Nordbø, tidligere domprost i Kristiansand, da han åpnet Nyttårsaksjonen – Aksjon mot trafikkdød – på Quality Hotell&Resort i Kristiansand i går. En tettpakket sal fikk høre appeller fra både et trafikkoffer og fra det offentlige.

Det ble en sterk markering. Utenfor hotellet var det laget en markering over de 109 trafikkdrepte på Agder siden 2004. Hver av de omkomne var markert med en brennende fakkel omstrødd med tøy, klokker, kofferter og andre effekter. På plassen var det også oppstilt to bilvrak fra ulykker.

Øystein Djupedal i miniformatFylkesmann Øystein Djupedal i Aust-Agder uttrykte glede over den innsatsen som gjøres av mange i trafikksikkerhetsarbeidet. Han trakk frem nullvisjonen om null drepte og skadde i trafikken som Stortinget vedtok for flere år siden. Den er for øvrig også en sentral føring for arbeidet på Sørlandet. En nullvisjon er noe å strekke seg etter. Visjonen har betydning og den skal spore til ytterligere innsats. Det meste er mulig om vi strekker oss langt nok. Vi er alle ansvarlige for våre egne handlinger, sa Djupedal.

Trafikkaksjonen arrangeres av Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner, Statens vegvesen i Agder-fylkene, Trygg Trafikk, Biskopen i Agder og Telemark, Agder politidistrikt og Utrykningspolitiet.
Trafikkaksjonen - markering av 109 døde på Agder siden 2004

av admin, publisert 8. januar 2010 | Skriv ut siden

1315

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer