LO, NHO Agder og Vest-Agder fylkeskommune inviterer til Lærlingkonferanse på Tangen videregående skole i Kristiansand tirsdag. Konferansen er for alle lærlinger i Vest-Agder. Det er hele 250 påmeldte. Blant temaene som blir tatt opp er plikter og rettigheter, fagprøven og videreutdanning. Konferansen er også en arena for lærlinger til å møte andre lærlinger i fylket fra alle bransjer i privat og offentlig sektor.

I følge nye tall fra Statistisk Sentralbyrå har Sørlandet flest lærlinger i forhold til folketallet med 1006 lærlinger per 100.000 innbyggere. Deretter kommer Vestlandet (905), Nord-Norge (869),Fred Skagestad Trøndelag (865) og Østlandet (517).Når det gjelder det enkelte fylke topper Sogn og Fjordane (1022), tett fulgt av Vest-Agder (1012), Nord-Trøndelag (1010), Rogaland (998), Aust-Agder (997) og Nordland (975).

-Fylkeskommunene, LO, NHO, opplæringskontorer og lærebedrifter har over lang tid lagt ned en betydelig innsats innen videregående opplæring. Dette er viktig for den fremtidige næringsutviklingen, sier utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder. som også er leder og nestleder i yrkesopplæringsnemnda i henholdsvis Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommune.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. februar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer