-Aldri har vi vært nærmere en realisering av Hidra Landsfast-prosjektet enn det vi er nå. I forrige uke gikk hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder fylkeskommune inn for bygging av fastlandsforbindelsen til Hidra. Nå gjenstår fylkestingets endelige vedtak i slutten av februar. Da er det strengt tatt bare et stortingsvedtak som skal til for å godkjenne at Hidra Landfast bli et bompengefinansiert prosjekt. Dersom alt går etter planen, kan de først arbeidene starte i løpet av året. I så fall betyr det at tunnelen kan stå ferdig i 2013. Prosjektet til 380 millioner kroner kommer til å innebære en ny tidsregning først og fremst for Hidra, men slik sett for hele Flekkefjord og regionen totalt. Slik omtales det viktige samferdselsprosjektet på lederplass i avisen Agder mandag.

Avisen mener at det åpner seg muligheter som kan skape dramatiske endringer for øysamfunnet i forhold til næringsvirksomhet, samtidig som fraflyttingstrenden snur. Det er viktig og riktig, fastslås det..

Avisen maner alle lokale partier til å legge nødvendige press på stortingspolitikerne, slik at forsinkelser unngås i forhold til dette prosjektet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. februar 2010 | Skriv ut siden