I en interpellasjon til fylkestinget viser fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene til at statsminister Jens Stoltenberg onsdag 24. februar uttalte til media at å forby det muslimske hodeplagget hijab i skolen må være opp til den enkelte skole, kommune eller fylkeskommune. -I NRKs distriktsnyheter – Sørlandssendingen - torsdag 25.februar uttalte Vest-Agders fylkesutdanningssjef Arly Hauge at det ikke er noe grunn til å forby hijab i skolene i Vest-Agder. Er fylkesordføreren enig med fylkesutdanningssjefen i hans beslutning uten at det er foretatt en politisk behandling av saken, spør Kleppe i interpellasjonen.

Kleppe skriver, med Wikipeda som kilde, at Hijab eller hidsjab er arabisk for substantivet «dekke». I islamsk lovfortolkning og vestlig islamforskning blir hijab brukt i ulike sammenhenger knyttet til dygd og moral, ikke minst i forholdet mellom kvinner og menn og særlig i forhold til påkledning. Islam stiller krav både til kvinner og menns påkledning, men i dagligtale brukes hijab som regel om skaut båret av muslimske kvinner.

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. februar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer