I en interpellasjon til fylkestinget viser fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene til at statsminister Jens Stoltenberg onsdag 24. februar uttalte til media at å forby det muslimske hodeplagget hijab i skolen må være opp til den enkelte skole, kommune eller fylkeskommune. -I NRKs distriktsnyheter – Sørlandssendingen - torsdag 25.februar uttalte Vest-Agders fylkesutdanningssjef Arly Hauge at det ikke er noe grunn til å forby hijab i skolene i Vest-Agder. Er fylkesordføreren enig med fylkesutdanningssjefen i hans beslutning uten at det er foretatt en politisk behandling av saken, spør Kleppe i interpellasjonen.

Kleppe skriver, med Wikipeda som kilde, at Hijab eller hidsjab er arabisk for substantivet «dekke». I islamsk lovfortolkning og vestlig islamforskning blir hijab brukt i ulike sammenhenger knyttet til dygd og moral, ikke minst i forholdet mellom kvinner og menn og særlig i forhold til påkledning. Islam stiller krav både til kvinner og menns påkledning, men i dagligtale brukes hijab som regel om skaut båret av muslimske kvinner.

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. februar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer