Folk fra inn og utland til Søgne videregående skole

Sju forfattere er nominert til Sørlandets litteraturpris. Frem til 31. mars kan leseglade folk være med å stemme frem sin vinnerfavoritt. Juryleder Torolf Edgar Kroglund kunne nylig presentere et stort mangfold av sjangre og uttrykk blant de fem nominerte i tiårsjubileumårets for litteraturprisen. Prisen er på 20 000 kroner og et kunstverk. Selve prisutdelingen blir foretatt i Arendal bibliotek på Verdens bokdag den 23. april 2010. Da deler juryen også ut en hederspris i forbindelse med tiårsjubilèet.

Ikke overraskende ble 1: Min Kamp av Karl Ove Knausgård nominert. Det var de tre første bøkene som kom ut i 2009 som var med i nominasjonen. Videre ble Miriam Kristensen nominert for romanen 2: Et rikt liv, Jenny Hval for boka 3: Perlebryggeriet. Hval er både pop-artist og nå altså debutant som romanforfatter. Paal-Helge Haugen ble nominert for diktboka 4: Kyst Sør. Trioen Jan Atle Knutsen, Jo van der Eynden og Øivind Berg vant juryens gunst med sakprosaboken 5: Hummer. Les mer om de nominerte på Sørlandets litteraturpris' nettsider

Stem på din favoritt her

Det er også mulig å stemme via sms (send sorland <1,2,3,4 eller 5> til 1980) og går du innom ditt lokale bibliotek, finns det også en stemmeseddel som kan sendes som brevpost. Stemmeperioden er fram til 31. mars.

Dette er juryen:
John Terje Ruenes, Vennesla Libris
Torolf Edgar Kroglund, leder Norsk kritikerlag
Line Folkedal Trondsen, Blakstad vg. skole, biblioteket
Oddbjørn Johannessen, Universitetet i Agder

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. februar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer
 • Bokbussgul
  av nist16, 13.05.19

  Bokåret 2019 - Turnéplan

  Les mer