Fylkesutvalget vedtok i går at Vest-Agder fylkeskommune skal bidra med en halv million kroner i utviklingsmidler til Stiftelsen Arkivet i Kristiansand. Midlene vil være et bidrag til at Stiftelsen kan gjennomføre en arkitektkonkurranse i forbindelse med renovering og nybygg. Stiftelsen Arkivet i en situasjon hvor de har et prekært behov for både å renovere og utvide dagens bygg. Dette for å sikre undervisningstilbudet, møte den økte etterspørselen, ivareta den lokale og regionale rollen, samt fortsette den positive utviklingen.

Stiftelsen Arkivet har i løpet av åtte år gått fra 1,3 årsverk til nå mer en ti profesjonelle årsverk. I Stiftelsen Arkivet i Kristiansandtillegg legges det ned en betydelig frivillig innsats som nå nærmer seg sju årsverk. Stiftelsen har i dag to doktorgradsstipendiater i samarbeid med Universitetet i Agder, og lyser årlig ut tre mastergradsstipendier. Stiftelsen har etablert seg som et kompetansesenter innen historieformidling og fredsbygging.
Bygget hvor Stiftelsen Arkivet holder til ble renovert for snart ti år siden. Virksomheten har siden den gang økt aktiviteten betraktelig og har nå lokaler som ikke er tilpasset dette aktivitetsnivået. Stiftelsen har til nå forsøkt å utnytte arealene best mulig, ved blant annet å bygge ut kantina til kontorlandskap.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. februar 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi
  av ansk55, 19.09.19

  Ledig drosjeløyve i Kvinesdal kommune - utlysning september 2019

  Les mer
 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer