Tirsdag kveld hadde fylkesleder i Aust-Agder Høyre Arne Thomassen samlet delegater fra flere kommuner i fylket for å drøfte hvordan partiet skal forholde seg til spørsmålet om folkeavstemning vedrørende en sammenslåing av Aust- og Vest-Agder. Arne Thomassen er, i egenskap av å være opposisjonsleder i fylkestinget i Aust-Agder, en av de tre deltakerne fra fylket i styringsgruppen for sammenslåingssaken. På møtet ble det klart at Høyre i Aust-Agder krever folkeavstemning om fylkessammenslåing. Partiet støtter dermed Aust-Agder Arbeiderparti som i helgen vedtok å kreve folkeavstemning.

– Hvis Vest-Agder nå på fredag opprettholder det ultimatum at det ikke skal være folkeavstemning, blir det brudd i forhandlingene om ett Agder. Der er vi knallharde. Det står vi på, sa Arne Thomassen til NRK- Sørlandet tirsdag kveld.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. mars 2010 | Skriv ut siden