Jenter på ulike toppidrettsgymnas har tatt initiativ til å lage en kokebok med matoppskrifter tilpasset treningshverdagen. Matrettene er smakstestet og godkjent av elever ved Sirdal videregående skole, jenter fra Oslo skikrets og langrennsløper Marit Bjørgen. Bok heter "Spis smart - en kokebok for unge idrettsutøvere". Torbjørg Haugen (bildet), som jobber som kokk i Norges Skiskytterforbund, har også bidratt sterkt. Hun lager mat for skiskytterelevene på Sirdal videregående skole. -Å lage god mat behøver ikke være tidkrevende. Men det krever litt planlegging. Variert og sunn mat er viktig for alle idrettsutøvere uansett alder, sier Bjørgen til www.sunnjenteidrett.no

I boken finnes det oppskrifter på sunn mat som passer for alle. Selv om boken er laget for unge idrettsutøvere, inneholder den nyttige råd og tips til andre også. For eksempel passer den godt for elever i videregående opplæring som har flyttet på hybel. Den inneholder oppskrifter på frokost, matpakke, restitusjonsmat, middag og kosemat. Oppskriftene er raske og enkle å lage. Dette er en bok med nyttige råd og tips om kosthold for alle som trenger et praktisk verktøy i hverdagen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. mars 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer