Fafo-forsker og tidligere utdanningsminister Gudmund Hernes presenterte i forrige uke en ny rapport om hva som må gjøres for å få ned frafallet i videregående opplæring . Ifølge Dagsavisen tar han her til orde for flere nye tiltak for å sikre alle elever muligheten til å ta fagbrev. Et av forslagene er at elever på yrkesfag som ikke får læreplass, må sikres et toårig praksisløp. Bakgrunnen er at halvparten av de elevene som ikke får læreplass, ikke fullfører opplæringen fram til fagbrev. I oktober sto 3.000 elever uten læreplass.

Hernes kritiserer særlig offentlig sektor for å være for lite flinke til å tilby læreplasser. Han foreslår at alle arbeidsgivere - private og offentlige - bør bli pålagt å betale en avgift, som refunderes hvis de tar imot lærlinger.

Han foreslår også at det etableres et sentralt register for læreplasser i hele offentlige sektor, og at krav til læreplasser skal inngå som et standardkrav ved alle offentlig anbud, skriver Dagsavisen.

av admin, publisert 9. mars 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 09.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer