Vest-Agder-museet samarbeider med Universitetet i Agder og Agder naturmuseum om vandreutstillinga ”Feber og fellesskap – epidemienes århundre 1820-1920”. Utstillingen handler om sykdom og sykdomsbekjempelse på Agder. Den åpner på Odderøya torsdag 20. mai og skal deretter vandre rundt i Vest-Agder og andre steder som ønsker å vise den. Det skal lages filmer som skal inneholde dramatiserte scener i en 1800-tallssetting, og museet trenger en del rekvisitter og kostymer. Kan du hjelpe?

I forbindelse med utstillingen skal det lages fire korte filmsnutter (à ca. 3,5 minutter) sammen med filmskaper Frode Vestad i filmselskapet Dokufilm. Filmene omhandler 1) Barnesykdommer på midten av 1800-tallet 2) Koleraen i Kristiansand på 1850-tallet 3) Karantenestasjonen på Odderøya – Blegerøya 4) Parloiret (en del av karantenesystemet).
Har du...
- svært store jerngryter
- svært store kobberkjeler
- tønner, trekasser, kar og annet som kan minne om 1800-tallsemballasje. Hvis det er i dårlig forfatning og kan brennes, er vi også takknemlige for det.
- lagga bøtter og spann
- vaskestamp og stor badebalje i tre (lagga)
- håndkjerre
- sopelimer
- flere like flasker som kan illudere vinflasker fra midten av 1800-tallet
- kostymer/ klær (bl.a. militæruniform 1840-tallet, mannsklær generelt 1840-tallet (hodeplagg og fottøy inkludert), barnetøy (7-11-årsalderen).
Kanskje du også har lyst til å være med som statist?
Filminnspillinga begynner fredag 9. april og varer ei drøy uke.
Ta kontakt med:
Vest-Agder-museet v/ Gunhild Aaby: tlf. 38 12 03 55/ 934 52 031 eller e-post

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. mars 2010 | Skriv ut siden