Johannes Vederhus på Vennesla videregående skole fikk også sitt stipend i kategorien ”Sprekt og sprøtt”. Han fikk det overrakt i midttimen i kantina, med mange av skolens elever som publikum. Rektor Torkild Haus troppa også opp på scenen for å gratulere, og ga Johannes fem gratis måltider i kantina. Han sa at nå hadde Johannes fått mat til lommeboka, han måtte også få noe til kroppen. Stor applaus fra klassekamerater.

Den siste stipendmottakeren i kategorien ”Ferskt og frodig” har ikke fått sitt enda. De skal også få det som en overraskelse.

Juryen som skulle plukke ut innslag som skal til UKM festivalen hadde en utrolig vanskelig jobb. De sa at nivået er høyt og ville gjerne sendt av gårde dobbelt så mange innslag. Det var nesten så det ble loddtrekning til slutt. De som går videre er duoen ”Smash Kitty” fra Kristiansand, Gruppa ”Untitled Project” fra Audnedal, ”Teateret Åkkas” fra Flekkefjord og ”Feedback” fra Flekkefjord. De som skal delta med kunst er Jon Martin Haaland, Farsund, Heidi Kaspersen Røynestad, Kvinesdal, Nilab Ahmadi, Lyngdal og Aurora Marie Nome fra Marnardal. Magne Strand går videre med en video. Gruppa Riot og Johannes Vederhus står på varalista, men de kunne likegodt ha vært fullgode deltakere. Det handla om å gjøre et valg til slutt.

UKM i Vest-Agder hadde besøk fra styret i UKM Norge ved Benedicte Naper og Jonas Neset. De likte måten Vest-Agder gjennomførte sitt arrangement på, og de kunne si at Vest-Agder var det fylket med den største utstillinga.

Menard Kayumba og klassevennerKlassekameratene på Berge ungdomsskole ga tydelig uttrykk for at de var stolte av Menard Kayumba, gratulerte og ønska han lykke til.
Foto: Torrey Enoksen, Farsunds Avis


av Lauvdal, Inga, publisert 21. april 2010 | Skriv ut siden