Lørdag 17. april er det tid for UKM festival. Bedre kjent som fylkesmønstring i Ungdommens Kulturmønstring. I år er fylkesmønstringa lagt til Lyngdal kulturhus. Det blir mye musikk og dans, flott utstilling med bilder, foto og skulpturer. Noe teater og dans. Alle kommunene er representert med. I år har 1124 ungdommer deltatt på UKM i Vest-Agder. Det er 258 flere enn i fjor. Ungdommene var fordelt på 426 innslag. En fagjury har plukka ut vel 200 som til fylkesmønstringa, kriteriene juryen går etter er blant anna originalitet, kvalitet, framføring, bredde og kreativitet. Et krav er også at alle kommuner skal være representert.

Lørdag blir et ”utstillingsvindu” der vi får se hva som finnes av ungdommelig talenter i Vest-Agder. Kanskje det dukker opp en ny Didrik Tangen-Solli, som skal representere Norge i Melodi Grand Prix – han er veteran i UKM. Det er bare 27 som går videre til UKM festivalen i Trondheim, så hovedarrangementet er i fylket. Det er ikke en person eller gruppe som ”vinner” i UKM, det er deltakelse som gjelder.

I Lyngdal er det og tre innslag som vil få et stipend, som hovedsponsoren COOP gir. Juryen skal velge innslag i kategoriene ”rått og godt”, ”ferskt og frodig” og ”sprekt og sprøtt”.

En eller to kunstnere vil også få mulighet til å delta på utstilling i Christianssands Kunstforening. Noen innslag får muligheter for å opptre på Kristiansand Internasjonale Musikkfestival og noen på konferansen ”Framtidsbygda” på Evje 13. august. Det er alltid noen talentspeidere på UKM.

Konferansierene i Lyngdal blir Benedikte Bodin fra Spangereid. Hun hadde en solistrolle i musikalen RENT på Vågsbygd videregående skole. Og Kai Steffen Østensen fra Farsund. Han var også konferansier på lokalmønstringa i Farsund kino.

Medieelever ved Vennesla videregående skole skal filme fylkesmønstringa, både til opptak og ”live”. De har dette som en prosjektoppgave på skolen. Fire elever ved medialinja på Tangen videregående skole har ansvar for nettredaksjonen. De har alt begynt å produsere innhold på www.ukm.no/vest-agder. Teaterstudenter ved Universitetet i Agder er i stab på scenen, og har ansvaret for sceneproduksjonen sammen med produsenten Harald Stensland. Publikum vil oppleve ungdom i mange roller foran og bak scenen. UKM er et ”verksted” for å bli gode arrangører.

av admin, publisert 14. april 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer