Røyken har ligget tung og sur over Bygaden på Vest-Agder-museet de to siste dagene. Sunnhetskommisjonen i Kristiansand anno 1853 har vært der med sine sopelimer, kalk, lut og røyk for å hindre koleraen i å spre seg. Og de har klart det til en viss grad. I disse dager foregår filminnspillinga til utstillings- og nettformidlingsprosjektet "Feber og fellesskap - epidemienes århundre 1820-1920". Vest-Agder-museet samarbeider med professor i historie ved Universitetet i Agder, May-Brith Ohman Nielsen, og filmskaper Frode Vestad (Dokufilm) om å lage fire små filmsnutter om smittebekjempelse i Kristiansand på midten av 1800-tallet.

av Gunhild Aaby, publisert 16. april 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer