Røyken har ligget tung og sur over Bygaden på Vest-Agder-museet de to siste dagene. Sunnhetskommisjonen i Kristiansand anno 1853 har vært der med sine sopelimer, kalk, lut og røyk for å hindre koleraen i å spre seg. Og de har klart det til en viss grad. I disse dager foregår filminnspillinga til utstillings- og nettformidlingsprosjektet "Feber og fellesskap - epidemienes århundre 1820-1920". Vest-Agder-museet samarbeider med professor i historie ved Universitetet i Agder, May-Brith Ohman Nielsen, og filmskaper Frode Vestad (Dokufilm) om å lage fire små filmsnutter om smittebekjempelse i Kristiansand på midten av 1800-tallet.

av Gunhild Aaby, publisert 16. april 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer