Røyken har ligget tung og sur over Bygaden på Vest-Agder-museet de to siste dagene. Sunnhetskommisjonen i Kristiansand anno 1853 har vært der med sine sopelimer, kalk, lut og røyk for å hindre koleraen i å spre seg. Og de har klart det til en viss grad. I disse dager foregår filminnspillinga til utstillings- og nettformidlingsprosjektet "Feber og fellesskap - epidemienes århundre 1820-1920". Vest-Agder-museet samarbeider med professor i historie ved Universitetet i Agder, May-Brith Ohman Nielsen, og filmskaper Frode Vestad (Dokufilm) om å lage fire små filmsnutter om smittebekjempelse i Kristiansand på midten av 1800-tallet.

av Gunhild Aaby, publisert 16. april 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer