- Jeg er opptatt av å sikre minnene etter Norges framvekst som industrinasjon, sier statssekretær Heidi Sørensen. De representerer en viktig del av vår felles historie og er stolte vitnesbyrd også over framveksten av arbeiderbevegelsen. Norge har flere flotte industriminner. Elleve av dem er plukket ut som spesielt representative og blir fulgt opp av Riksantikvaren. De elleve anleggene er: Fetsund lenser i Akershus, Folldal gruver og Klevfos Cellulose & Papirfabrikk i Hedmark, Kistefos Træsliberi i Oppland, Rjukanbanen i Telemark, Næs Jernverk i Aust-Agder, Sjølingstad Uldvarefabrik i Vest-Agder, Salhus Tricotagefabrik i Hordaland, Spillum Dampsag & Høvleri i Nord-Trøndelag og Neptun sildoljefabrikk i Nordland. I tillegg blir Odda/Tyssedal og Rjukan/Notodden nå nominert til Unescos verdensarvliste.

Det er et samlet behov på om lag 340 millioner kroner for å fjerne forfall og gjøre nødvendige oppgraderinger av tunneler og bruer på fylkesvegnettet. Av dette er om lag 220 millioner kroner knyttet til bruer, mens om lag 120 millioner kroner er knyttet til tunneler. Dette fremgår i en kartlegging som Statens vegvesen har gjennomført. Rapporten utgjør en del av grunnlaget i Statens vegvesens arbeid med Nasjonal transportplan 2014-2023. I dag behandlet fylkestinget rapporten og det ble enstemmig gitt uttrykk for at som følge av mangelfullt vedlikehold over en årrekke, holdt veinettet ved overtakelsen fra staten fra årsskiftet 2009/2010 en lavere standard enn forventet.

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer