Sørlandets eiendomspris er ny i år og har som formål å rette søkelys på eiendomsbransjen og dennes betydning for næringsutviklingen på Agder, og utvikling av lokalmiljøene. Prisen er etablert av Næringsmegleren Sædberg&Hodne AS og Sparebanken Pluss. Fylkesrådmann Tine Sundtoft mottok i dag, som representant for Byggherre Vest-Agder fylkeskommune, prisen for det flotte skoleanlegget til Tangen videregående skole i Kristiansand. Prisen består av et trykk av den anerkjente sørlandskunstneren Per Fronth.

Juryen bak prisen har bestått av teknisk direktør i Kristiansand kommune Ragnar Evensen, administrerende direktør i Sparebanken Pluss Stein Hannevik og fagansvarlig i Næringsmegleren Sædberg&Hodne AS Gunnar S. Sædberg. De vurderingskriteriene de har vektlagt er: arkitektur, utvikling av by og lokalmiljø, samspill mellom bygg og bruker, miljø og tekniske løsninger samt

Sørlandets eiendomspris - Berg og Sundtoft
Fylkesrådmann Tine Sundtoft (t.h.) og rektor Eva Berg med Sørlandets eiendomspris.
nytenkning.

I juryens begrunnelse står følgende: Skolen er med sin lokalisering med på å styrke Kvadraturen som et levende bysentrum. Gangavstand til alle byens fasiliteter og nærhet til bussmetroaksen er viktig her, og skolens elever og ansatte utgjør i seg selv en ikke ubetydelig gruppe kunder for byens virksomheter. Juryen mener det er viktig at dagens unge gjennom skolegang i Kvadraturen venner seg til å benytte byens tilbud og etablerer seg som aktive bidragsytere til både omsetning og byliv i Kvadraturen. Dette bildet vil bli ytterligere styrket når bade- og folkehelsesenteret Aquarama står ferdig på Marinetomta. Skolen er etablert i en meget kompakt bymessig situasjon og har gjennom høy arkitektonisk kvalitet i form både fasadeuttrykk og innhold også blitt et meget positivt tilskudd til den nye bydelen Tangen og et flott tilskudd til bygningsrekka og bysiluetten langs Otras bredd.
Tangen vgs.

Tangen vgs. - En vinterkveld ved Otras bredder

av admin, publisert 23. april 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer