Fylkesordføreren opplyste videre at Vest-Agder fylkeskommune til nå ikke har hatt noen forbud mot bruk av hijab, og at det heller ikke er rapportert noen problemer knyttet til bruk av hijab i skolene i Vest-Agder.

Westermoen pekte videre på at i følge regjeringens nettside er det ikke riktig at statsministeren har sagt at skoler og kommuner kan innføre forbud mot hijab, slik det er hevdet i enkelte medier. -Justisdepartementet har gitt en vurdering for å avklare rettstilstanden på dette området. Av vurderingen fremgår det at et forbud kun mot hijab vil være diskriminerende, og dermed i strid med menneskerettighetene. Vurderingen er videre at Opplæringsloven neppe gir hjemmel for et generelt forbud mot hijab, og at det ikke er aktuelt for regjeringen å foreslå endringer som kan åpne for et slikt forbud, sa fylkesordfører Westermoen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. april 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer
 • Mandal Vgs
  av jto, 08.10.19

  Ombygging av avdeling for hverdagslivstrening på Mandal videregående skole blir avklart i økonomiplanen

  Les mer