Fylkesordføreren opplyste videre at Vest-Agder fylkeskommune til nå ikke har hatt noen forbud mot bruk av hijab, og at det heller ikke er rapportert noen problemer knyttet til bruk av hijab i skolene i Vest-Agder.

Westermoen pekte videre på at i følge regjeringens nettside er det ikke riktig at statsministeren har sagt at skoler og kommuner kan innføre forbud mot hijab, slik det er hevdet i enkelte medier. -Justisdepartementet har gitt en vurdering for å avklare rettstilstanden på dette området. Av vurderingen fremgår det at et forbud kun mot hijab vil være diskriminerende, og dermed i strid med menneskerettighetene. Vurderingen er videre at Opplæringsloven neppe gir hjemmel for et generelt forbud mot hijab, og at det ikke er aktuelt for regjeringen å foreslå endringer som kan åpne for et slikt forbud, sa fylkesordfører Westermoen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. april 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer