Fylkesordføreren opplyste videre at Vest-Agder fylkeskommune til nå ikke har hatt noen forbud mot bruk av hijab, og at det heller ikke er rapportert noen problemer knyttet til bruk av hijab i skolene i Vest-Agder.

Westermoen pekte videre på at i følge regjeringens nettside er det ikke riktig at statsministeren har sagt at skoler og kommuner kan innføre forbud mot hijab, slik det er hevdet i enkelte medier. -Justisdepartementet har gitt en vurdering for å avklare rettstilstanden på dette området. Av vurderingen fremgår det at et forbud kun mot hijab vil være diskriminerende, og dermed i strid med menneskerettighetene. Vurderingen er videre at Opplæringsloven neppe gir hjemmel for et generelt forbud mot hijab, og at det ikke er aktuelt for regjeringen å foreslå endringer som kan åpne for et slikt forbud, sa fylkesordfører Westermoen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. april 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer