Kvadraturen skolesenter har et spennende solenegi-samarbeid med Elkem Solar, UiA, hjelpeorganisasjonen ARC og Kisumu Polytechnic University College i Kenya. Samarbeidet startet i 2006 og representanter fra alle partene har flere ganger vært på besøk hos hverandre. Denne gangen var det 6 elever og en lærer fra Kisumu Polytechnical University College som har besøkt Kristiansand. I den anledning møtte de fylkesordfører Thore Westermoen og utvalgsleder Olav Haaverstad.


Besøk-fra-kenya
Fylkesordfører Thore Westermoen og utvalgsleder Olav Haavorstad møtte 6 studenter og en lærer fra Kisumu Polytechnical University College i Kenya.
- Vi ønsket å presentere Vest-Agder og Vest-Agder fylkeskommune for elevene, forklarer Olav Haavorstad. Dette er elever som tidligere har samarbeidet med elever fra Kvadraturen skolesenter om montering av solcellepanel i Kenya. Nå skal prosjektet utvides. Utenrikskomiteen syntes prosjektet var spennende og mente Norad burde støtte en utvidelse av prosjektet. Nå skal et forprosjekt igang i regi av hjelpeorganisasjonen ARC. Allerede i juni skal derfor representanter fra Norge ned til Kenya.
Både Haavorstad og fylkesordføreren er glad for dette spennende samarbeidet fordi det skaper vennskap og utvikling basert på forknings- og yrkesrettet prosjekt som dessuten også har et miljøvennlig perspektiv som gjør hverdagen bedre for de som får nyte godt av strøm fra sol-energien. Energiperspektivet er viktig og vi vet at samarbeidet er spennende for våre elever og lærere ved Kvadreaturen skolesenter, forteller Haavorstad.

av admin, publisert 11. mai 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer