Uggerbyskipet gikk av stabelen på et av de mange skipsverftene i eller ved Kristiansand i 1810. Senere forliste det ved Uggerby Å i Nordjylland, der det ble funnet og gravd frem av arkeologer fra Nationalmuseet i København i 1983. Etter tohundre år skal fartøyet - som er det eneste gjenværende av de forsyningsskipene som ble bygd for å sikre tilførselen av mat og andre nødvendighetsartikler til Sørlandet under Napoleonskrigene - "hjem" igjen til Kristiansand. Se bilder av Uggerbyskipet her.

av admin, publisert 21. mai 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer