Eikerapen Roots Festival ble etablert i 2004 og har siden den gang utviklet seg til å bli en av landsdelens mest omtalte musikkfestivaler. Festivalen arrangeres over fem dager den første uka i august hvert år. Helt siden oppstarten har det imidlertid vært misnøye med festivalens hovedområde ved Eikerapen Alpinsenter, som er uegnet til festivalgjennomføringen. Dette gjør særlig opp- og nedrigging samt produksjon og gjennomføring av program svært krevende og kostbar. Eikerapen Roots Festival har derfor tatt initiativ til et nytt og oppdatert festivalområde - Eikerapen Arena - som skal gi en moderne infrastruktur og dekke publikums behov. Fylkesutvalget besluttet tirsdag at Vest-Agder fylkeskommune skal bidra med 400 000 kroner til Eikerapen Roots Festival til delvis finansiering av Eikerapen Arena.

Årlig genererer festivalen massiv positiv medieomtale i lokale, regionale og nasjonale medier. Festivalen har bidratt til å sette Åseral på kartet og gjort kommunen kjent for nye målgrupper, som på sikt kan komme tilbake som turister, hytteeiere eller fastboende. Festivalen har blitt et sosialt-, så vel som kulturelt høydepunkt for både fastboende, hytteeiere og et stadig økende antall tilreisende. Eikerapen Roots Festival har solid lokal forankring. Så godt som hele bygda bidrar til å lage festivalen. Det lokale særpreget på mat, scener og øvrig profil er noe av det som gjør festivalen unik, samtidig som den bidrar til å markedsføre Åseral

Hele prosjektet er kostnadsberegnet til henimot 3,4 millioner kroner. Det anses som mulig å hente inn vel to millioner kroner fra dugnader og sponsing.

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. juni 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer