Hvert år arrangerer Utenriksdepartementet en tur i landet for ambassadører og ektefeller ved de ambassadene som er representert i Oslo. De to seneste årene har turene gått til Troms og Hordaland. I år er det Sørlandet som besøkes. Første dag var det Vest-Agder fylkeskommune

Ambassadørbesøk i Mandal
Klaus Olesen underholdt under ambassadørenes opphold i Mandal.
som samarbeidet med departementet om gjennomføring. Det vakte oppsikt langs veiene fra Kristiansand via Mandal til Lindesnes da en kortesje på tre turtbusser, med politibiler foran og bak og med en ambulanse bakerst, kjørte fremover mens politipatruljer under veis holdt igjen kryssende trafikk.

Turen var lagt om Nordsjøveien fra Vågsbygd til Søgne. Den vakre skjærgården vakte begeistring. I MandaL var det et lett måltid på det idylliske torget bak gamle Bondeheimen. Her underholdt fylkeskommunens Klaus Olesen med lirekassemusikk. Deretter gikk turen til GE Healthcare i Ramslandsvågen med orienteringer om den hypermoderne verdensrettede virksomheten som drives der. På Lindesnes Fyr ble lokal Agder-mat servert til lunsj. Deretter presenterte fylkesordfører Thore Westermoen Vest-Agder i ord og bilder, mens direktør på Lindesnes Fyrmuseum Jo van der Eynden berettet om stedet og kystkulturen i landsdelen. Mange av gjestene tok også utfordringen og klatret de mange trappetrinnene opp i toppen av fyret hvor det for en gangs skyld var helt vindstille.

Leder for ambassadørkorpset Dusan Rozbora fra Slovakia takket vertskapet på vegne av gjestene og ga uttrykk for at det de hadde sett, hørt, smakt og fått erfare var enestående, interessant og spennende. Besøket hadde gitt kunnskap og inntrykk de vil ta med seg tilbake, ikke bare til sine ambassader, men også til de respektive hjemland.
Ambassadørbesøk Lindesnes trekkspillklubbLindesnes Trekkspillklubb fikk stemningen opp i de store høyder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. juni 2010 | Skriv ut siden